Pediatrii din clinicile spitalelor vor fi transferați în instituțiile de medicină primară
Full Article 50 second read

Pediatrii din clinicile spitalelor vor fi transferați în instituțiile de medicină primară

Pediatrii din secțiile consultative ale spitalelor raionale vor fi transferați în instituțiile de medicină primară. Specialiștii vor activa alături de medicii de familie, începând cu 1 martie. Ordinul a fost semnat de ministrul sănătății, Ala Nemerenco.

Potrivit sursei citate, toți copiii cu vârsta de 0-5 ani se vor afla și în supravegherea permanentă a pediatrului, nu doar a medicului de familie.

„Toți copiii (0-18 ani) care suferă de boli cronice, sunt frecvent bolnavi sau au dizabilități se vor afla și în supravegherea pediatrului. Toți copiii vor avea acces liber gratuit la consultația pediatrului, fără trimitere de la medicul de familie”, a relevat Nemerenco.

De asemenea, toți copiii în situații de urgență, la adresarea în instituții medicale după consult, vor fi deserviți în regim prioritar.

„Medicii pediatri vor beneficia de supliment la salariu pentru aceste activități”, a rezumat Ala Nemerenco.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: