Pensiunile și hotelurile din Moldova au înregistrat de două ori mai multe cazări față de anul trecut
Full Article 2 minutes read

Pensiunile și hotelurile din Moldova au înregistrat de două ori mai multe cazări față de anul trecut

În primele șase luni ale anului, în vilele, pensiunile și hotelurile din Republica Moldova au fost cazați, în total, aproape 134 mii turiști, ceea ce înseamnă de 2,4 ori mai mult față de aceeași perioadă a anului precedent. Cel puțin asta indică datele Biroului Național de Statistică (BNS), publicate pe 26 august. Din totalul de cazări, peste 73 mii dintre rezervări au fost făcute de străini, iar aproape 61 mii – de moldoveni.

Potrivit BNS, comparativ cu ianuarie-iunie 2021, numărul turiștilor străini cazați în Republica Moldova în primele șase luni ale anului a crescut cu 53,5 mii de turiști, ceea ce înseamnă de 3,7 ori. Între timp, a crescut și numărul moldovenilor care au ales să se cazeze în hotelurile sau pensiunile din Moldova. Astfel, în perioada ianuarie-iunie 2022, aproape 24 de mii de moldoveni s-au cazat în hotelurile, vilele sau pensiunile din țara noastră, ceea ce înseamnă că numărul a crescut cu aproape 65 la sută.

Astfel, în ianuarie-iunie 2021, cei mai mulți turiști au ales să se cazeze la Chișinău. În structurile de primire turistică colective din centru țării s-au cazat aproape 17 la sută din totalul de turiști, în sudul țării au ales să se cazeze puțin peste 7 la sută, în nord – 6,8 la sută, iar în Găgăuzia – 1,3%.

Cei mai mulți turiști străini care s-au cazat în Moldova au venit din Ucraina – puțin peste 48 la sută, România – 13,3%, SUA – 6,2%. Numărul turiștilor din Rusia, cazați în Moldova, se ridică la 3,4 la sută.

Durata medie de ședere a unui turist în structurile de primire turistică colective cu funcțiuni de cazare în ianuarie-iunie 2022 a fost de 4-8 zile (6-1 zile – pentru turiștii din Moldova și 3-7 zile – pentru turiștii străini).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: