Pentru prima oară în ultimii 20 de ani, președintele Israelului va veni la Chișinău
Full Article 2 minutes read

Pentru prima oară în ultimii 20 de ani, președintele Israelului va veni la Chișinău

Președintele Statului Israel urmează să efectueze o vizită în Republica Moldova. Un anunț în acest sens a fost făcut de ambasadorul țării noastre în Israel Alexandr Roitman. Cel din urmă a precizat că urmează a fi stabilită perioada vizitei oficialului în Republica Moldova. 

Ambasadorul moldovean a prezentat președintelui Israelului scrisorile de acreditare în calitate de ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova. Roitman spune că în cadrul discuției cu președintele Isaac Herzog, oficialul israelian a declarat că relațiile bilaterale cu țara noastră „sunt excelente și vom lucra împreună pentru a le consolida”.

„Am remarcat că în Israel își desfășoară activitatea un număr semnificativ de cetățeni moldoveni. Am ținut să menționez că este foarte important ca drepturile acestei categorii de cetățeni să fie respectate și condițiile în care aceștia activează să fie corespunzătoare”, comunică Roitman.

Ambasadorul mai declară că Maia Sandu a transmis invitația președintelui israelian de a efectua o vizită în Moldova.

„Folosind acest prilej am transmis invitația adresată președintelui israelian din partea președintelui Republicii Moldova, Excelenței Sale, Maia Sandu de a efectua o vizită în Republica Moldova. Președintele Herzog a acceptat invitația, urmând să fie stabilită perioada vizitei la Chișinău”, a menționat Alexandr Roitman.

De menționat că este prima vizită a președintelui Israelului în Republica Moldova din ultimii 20 de ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: