Percheziții la trei lucrători medicali. Ar fi eliberat peste 100 certificate de vaccinare anti-COVID-19 false
Full Article 2 minutes read

Percheziții la trei lucrători medicali. Ar fi eliberat peste 100 certificate de vaccinare anti-COVID-19 false

Sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au avut loc percheziții în privința eliberării ilegale a certificatelor de vaccinare anti-COVID-19 de către angajați ai Asociației Medicale Teritoriale Râșcani a municipiului Chișinău, care anterior era parte a spitalului „Sfânta Treime”. Acțiunile ar fi avut loc pe parcursul anului 2021. Sunt vizați un vicedirector al spitalului și doi asistenți medicali, care ar fi implicați în eliberarea a peste 100 de certificate de vaccinare false pentru persoane aflate în afara țării.

Procurorii au inițiat acțiunile în urma unei sesizări din partea Ministerului Sănătății. Perchezițiile sunt desfășurate la domiciliile și locurile de muncă a trei angajați ai spitalului – un vicedirector al spitalului și doi asistenți medicali.

Potrivit informațiilor preliminare, aceștia ar fi eliberat fraudulos certificatele pentru peste 100 de persoane care se aflau în afara țării, iar astfel au obținut un venit infracțional de peste  600.000 lei. În acest sens, pe lângă faptul că acumulau surse de bani profitând de situația în care se aflau unii cetățeni, aceștia supuneau distrugerii acele preparate biologice (vaccinuri) care urmau să fie administrate și, deci, au afectat astfel negativ și misiunea ministerului de resort, care procura aceste vaccinuri, în consecință aducând prejudicii materiale statului.

În cadrul perchezițiilor, până la acest moment, oamenii legii au ridicat de la aceștia acte medicale, telefoane mobile și înscrisuri de ciornă. După finalizarea perchezițiilor, procurorii PCCOCS vor atribui statut procesual-penal persoanelor investigate. Totodată, în vederea recuperării banilor obținuți pe cale ilegală și restituirii prejudiciului cauzat statului, procurorii desfășoară investigații financiare paralele.

Erată. În varianta inițială a știrii a fost indicat în mod greșit că perchezițiile au avut loc la angajații Spitalului „Sfânta Treime” din capitală. Ulterior, PCCOCS a rectificat informația. Ne cerem scuze pentru dezinformarea neintenționată.

***

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: