Percheziții matinale la mai mulți figuranți din dosarul „dezordini în masă”
Full Article 2 minutes read

Percheziții matinale la mai mulți figuranți din dosarul „dezordini în masă”

Poliția Republicii Moldova anunță că desfășoară la moment mai multe percheziții în cauza penală care vizează pregătirea dezordinilor în masă.

„La moment, angajații Direcției investigații criminalitate organizată a INI și cei ai Direcției Generale Urmărire Penală, în comun cu procurorii PCCOCS, desfășoară percheziții la mai mulți figuranți pe o cauză penală care vizează pregătirea dezordinilor în masă”, comunică oamenii legii.

Poliția mai menționează că va reveni ulterior cu detalii.

Amintim că și în dimineața zilei de 11 noiembrie, procurorii PCCOCS au anunțat că au descins în mai multe locații în dosarul privind pregătirea dezordinilor în masă. Ulterior, oamenii legii au declarat că au fost confiscați peste 250 de mii de lei. Au mai fost confiscate și înscrisuri de ciornă care conțin contacte telefonice ale persoanelor care participau la protestele organizate de Partidul „ȘOR”, telefoane mobile, un pistol pneumatic neînregistrat, articole pirotehnice și cânepă.

Oamenii legii menționau că dosarul vizează pregătirile dezordinilor în masă începând cu 18 septembrie, data de când Partidul „ȘOR” desfășoară proteste în centrul capitalei. Cercetările au loc prin prisma faptului că, contrar legii cu privire la întruniri, ar fi fost întreprinse acțiuni de pregătire a dezordinilor în masă, care vizau inclusiv transportarea din diferite regiuni ale țării în Chișinău, a mai multor persoane, în special tineri printre care anterior condamnați, instigați să comită noi infracțiuni. În ceea ce privește alte roluri în cadrul grupului criminal organizat, acestea țineau de racolarea persoanelor care să participe la destabilizări.

Infracțiunea investigată se pedepsește cu închisoarea de la 4 la 8 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: