Pericol de explozie într-un bloc cu 14 etaje de la Botanica. Salvatorii au reușit să prevină o tragedie
Full Article 2 minutes read

Pericol de explozie într-un bloc cu 14 etaje de la Botanica. Salvatorii au reușit să prevină o tragedie

Mai multe echipe de salvatori și pompieri au participat la o intervenție de urgență, luni, 25 noiembrie. Potrivit unul comunicat al IGSU, aceștia au fost alertați de locuitorii unui bloc cu 14 etaje din capitală, care au simțit un miros puternic de gaz. După mai multe ore de cercetării, specialiștii au depistat cauza scurgerii de gaze: o butelie cu un robinet defect. 

Incidentul s-a produs într-o clădire situată pe bulevardul Dacia din sectorul Botanica al capitalei. Energia electrică a fost deconectată în toată scara de locuit. Salvatorii au format mai multe echipe de verificare și au mers din apartament în apartament, pentru a depista cauza scurgerii de gaze.

Datorită detectorului de gaze, pompierii au depistat o concentrație sportiă într-o locuință de la etajul întâi. Aceștia au deblocat ușa de la intrarea în apartament, iar în bucătărie au depistat o butelie cu gaz propan-butan, cu robinetul defect. În interiorul apartamentului nu se afla nici o persoană.

Salvatorii au evacuat de urgenţă butelia, reuşind să prevină o situaţie de risc. Cazul este cercetat de către oamenii legii, care urmează să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs incidentul.

Amintim că cinci oameni, printre care și un copil, au murit în data de 6 octombrie 2018, în urma exploziei unei butelii cu gaz care s-a produs într-un bloc din sectorul Râșcani al capitalei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: