Pericol de inundații. IGSU avertizează: crește debitul de apă deversat din lacul de acumulare Dnestrovsk
Full Article 1 minutes read

Pericol de inundații. IGSU avertizează: crește debitul de apă deversat din lacul de acumulare Dnestrovsk

IGSU monitorizează situația în contextul măririi debitului de apă deversat din lacul de acumulare Dnestrovsk. Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 24 – 27 noiembrie 2022 se va atesta o creștere a nivelului apei în râu. În acest condiții este posibilă ieșirea apei în luncă și inundarea terenurilor agricole. 

Centrala hidroelectrică de la Novodnistrovsk în prezent deversează 2200 m3/s, în timp ce digurile de protecție pe râul Nistru au fost proiectate pentru un debit de 2400-2600 m3/s. 

IGSU împreună cu Serviciul Hidrometeorologic de Stat monitorizează atent situația. Postul de monitorizare de la Naslavcea a indicat un nivel constant a apei în râul Nistru pe 24 noiembrie în intervalul orelor 09:00 – 11:00. În acest sens, Inspectoratul este în permanentă conlucrare cu autoritățile Ministerului Mediu, iar serviciile Ministerului Afacerilor Interne monitorizează permanent situația pe toată lungimea râului Nistru, în vederea prevenirii riscului de inundații. 

„Momentan situația nu indică nici un pericol pentru gospodăriile și casele oamenilor”, precizează IGSU.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: