Pericol de inundații. IGSU avertizează: crește debitul de apă deversat din lacul de acumulare Dnestrovsk
Full Article 1 minutes read

Pericol de inundații. IGSU avertizează: crește debitul de apă deversat din lacul de acumulare Dnestrovsk

IGSU monitorizează situația în contextul măririi debitului de apă deversat din lacul de acumulare Dnestrovsk. Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 24 – 27 noiembrie 2022 se va atesta o creștere a nivelului apei în râu. În acest condiții este posibilă ieșirea apei în luncă și inundarea terenurilor agricole. 

Centrala hidroelectrică de la Novodnistrovsk în prezent deversează 2200 m3/s, în timp ce digurile de protecție pe râul Nistru au fost proiectate pentru un debit de 2400-2600 m3/s. 

IGSU împreună cu Serviciul Hidrometeorologic de Stat monitorizează atent situația. Postul de monitorizare de la Naslavcea a indicat un nivel constant a apei în râul Nistru pe 24 noiembrie în intervalul orelor 09:00 – 11:00. În acest sens, Inspectoratul este în permanentă conlucrare cu autoritățile Ministerului Mediu, iar serviciile Ministerului Afacerilor Interne monitorizează permanent situația pe toată lungimea râului Nistru, în vederea prevenirii riscului de inundații. 

„Momentan situația nu indică nici un pericol pentru gospodăriile și casele oamenilor”, precizează IGSU.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: