Permis de conducere expirat. Cum poate fi preschimbat dacă mă aflu peste hotare
Full Article 50 second read

Permis de conducere expirat. Cum poate fi preschimbat dacă mă aflu peste hotare

Persoanele aflate peste hotarele țării își pot preschimba permisul de conducere, dacă acesta a expirat. Agenția Servicii Publice (ASP) anunță că acest lucru poate fi realizat prin două moduri – fizic, în baza procurorii sau  online. Condiția obligatorie este, însă, să aveți actul de identitate valabil.

Potrivit ASP, permisul de conducere poate fi preschimbat așadar, fie prin intermediul unei persoane împuternicite, în baza unei procuri autentificate, fie în baza împuternicirii de reprezentare,  care poate fi obținută prin intermediul Sistemului informațional automatizat „Registrul împuternicirilor de reprezentare” în baza semnăturii electronice (MPower).

Actele pe care trebuie să le dețină asupra sa persoana împuternicită pot fi consultate AICI.

Preschimbarea permisului de conducere poate fi realizată și online, accesând link-ul: https://e-services.md/ro/content/comanda-preschimbarea-permisului-de-conducere

Costul serviciului de preschimbare a permisului de conducere constituie 340 lei. Acesta va fi eliberat în termen de 20 zile lucrătoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: