Permis de conducere pe bani, în loc de examene. Un angajat „FULGER” și un polițist, cercetați penal
Full Article 2 minutes read

Permis de conducere pe bani, în loc de examene. Un angajat „FULGER” și un polițist, cercetați penal

Un fost angajat al Brigăzii de poliție cu destinație specială „FULGER” și un ex-angajat al Inspectoratului de poliție Hâncești sunt cercetați penal pentru trafic de influență, informează Ministerul Afacerilor Interne într-un comunicat publicat astăzi, 3 decembrie. Potrivit informațiilor preliminare, aceștia ar fi primit 1300 euro pentru a facilita obținerea permisului de conducere, fără susținerea examenelor de calificare. 

Acţiunile ilegale ale acestora au fost documentate în perioada 2018-2019 de către ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, de comun cu angajații Procuraturii Anticorupție și Centrului Național Anticorupție, se anunță în comunicat.

Potrivit sursei citate, aceștia sunt învinuți de faptul că ar fi pretins şi primit de la doi locuitori ai municipiului Chișinău mijloace bănești în sumă de 1300 de euro. Bănuiții suțineau că ar avea influență asupra unor persoane publice din cadrul secției calificare a conducătorilor auto Hânceşti a ÎS „CRIS Registru” și a filialei Hânceşti a ÎS „Centrul de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională”.

Acest lucru le-ar fi permis să faciliteze susținerea probelor practice și obținerea permisului auto de categoria A, B, D şi E fără a susține examenele de calificare. Mai mult, în prezent, fostul angajat al Inspectoratului de Poliție Hâncești este dat în căutare.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă amendă în mărime de la 100 de mii la 150 de mii de lei sau până la 5 ani de închisoare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: