Permis de conducere vândut ca la piață. Un bărbat din Cahul a cerut 650 de euro, iar apoi a făcut și „reducere”
Full Article 1 minutes read

Permis de conducere vândut ca la piață. Un bărbat din Cahul a cerut 650 de euro, iar apoi a făcut și „reducere”

Un bărbat din Cahul a fost reţinut de ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Sud a Centrului Național Anticorupție şi procurorii anticorupţie, într-un dosar de trafic de influenţă. Potrivit unui comunicat publicat de reprezentanții instituției în data de 12 februarie, bănuitul ar fi promis unei tinere că o poate ajuta să obţină permisul de conducere, fără a susţine examenele. Pentru acest serviciu, bărbatul i-ar fi cerut 650 de euro.

Potrivit denunţătoarei, bănuitul ar fi susţinut că are influenţă asupra responsabililor din cadrul Secţiei înmatricularea transportului şi calificarea conducătorilor auto din Cahul şi că-i poate determina să-i elibereze, fără probleme, permisul de conducere. Pentru mituirea acestora, bănuitul i-ar fi cerut 650 de euro.

Pentru că denunţătoarea a susţinut probele teoretice, fără ajutorul bănuitului, acesta i-ar mai fi scăzut din sumă, pretinzând 350 de euro pentru favorizarea ei la examenul practic. În momentul transmiterii banilor, bărbatul a fost reţinut de CNA şi escortat pentru audieri.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă penală.

Pentru mai multe știri abonați-vă la pagina noastră de Facebook

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: