Permisele de conducere moldovenești, recunoscute în Turcia. Ce beneficii oferă?
Full Article 1 minutes read

Permisele de conducere moldovenești, recunoscute în Turcia. Ce beneficii oferă?

Ministerul Afacerilor Interne informează că, la data de 14 ianuarie a anului curent, a intrat în vigoare Acordul între Republica Moldova și Republica Turcia, privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere. 

Potrivit ministerului, Acordul de conversiune a permiselor de conducere produce efecte benefice pentru cetățenii Republicii Moldova, asigurându-le libera circulație în traficul internațional, precum și încheierea unor contracte avantajoase de muncă în domeniul transportului rutier.

„Cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Republica Turcia pot beneficia de prevederile Acordului, la preschimbarea permiselor de conducere, eliberate de autoritățile competente ale Republicii Moldova”, se arată în nota informativă a MAI.

Amintim că pe 27 decembrie 2019 Cabinetul de miniștri a aprobat semnarea acordului cu Ankara, privind convertirea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere.

Titularul permisului de conducere emis de autoritatea uneia dinte părți, în cazul în care își stabilește reședința pe teritoriul celeilalte părţi, obține dreptul să-şi convertească permisul fără a susţine examene teoretice şi practice.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: