Persoane neidentificate au spart e-mailul FBI-ului
Full Article 2 minutes read

Persoane neidentificate au spart e-mailul FBI-ului

Persoane neidentificate au spart e-mailul Biroului Federal de Investigații (FBI) și, în numele departamentului, au trimis aproximativ 100 de mii de scrisori de avertizare cu privire la un atac cibernetic asupra sistemelor destinatare, scrie meduza.

FBI a confirmat că pe 13 noiembrie, hackerii au spart e-mailurile lor externe și au trimis e-mailuri false de pe e-mailul ic.fbi.gov. După cum se subliniază FBI, angajații departamentului nu trimit informații secrete de pe această adresă.

Hackerii au trimis aproximativ 100 de mii de scrisori false presupuse de la FBI, avertizând asupra unui atac cibernetic asupra sistemelor destinatarului. Scrisorile indicau că atacul cibernetic a fost efectuat de expertul în securitate cibernetică Vinnie Troy, care în 2020 a condus o investigație asupra grupului de hackeri The Dark Overlord.

Organizația britanică Spamhaus, care monitorizează răspândirea mesajelor spam, sugerează că scopul hackerilor a fost fie să-l discrediteze pe Vinnie Troy, fie să complice munca FBI.

De menționat că ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Anna Revenco, va efectua în perioada 15-19 noiembrie o vizită de lucru în Statele Unite, în cadrul căreia se va întâlni cu reprezentanți ai FBI pentru consolidarea cooperării moldo-americane în domeniul aplicării legii.

 

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: