Persoanele transgender vor putea servi în armata SUA. Joe Biden a anulat decretul lui Trump
Full Article 2 minutes read

Persoanele transgender vor putea servi în armata SUA. Joe Biden a anulat decretul lui Trump

Președintele SUA Joe Biden a anulat decretul semnat de predecesorul său, privind interzicerea angajării în armata americană a persoanelor transgender. Documentul a fost publicat pe site-ul Casei Albe.

„Astăzi am anulat decretul discriminatoriu privind angajarea persoanelor transgender în armată. Este simplu: America va deveni mai sigură atunci când fiecare dintre cei care au dreptul să servească în armată vor face asta deschis și cu mândrie”, a scris Biden pe Twitter.

Secretarul de presă al Casei Albe Jen Psaki a declarat că acele cazuri de concediere a persoanelor transgender din armata SUA, din cauza identității de gen, vor fi revăzute.

Interzicerea servirii în armata SUA pentru persoanele transgender a fost anulată în iunie 2016, în urma unor dezbateri aprinse. Documentul a fost semnat de către președintele de atunci, Barack Obama. În august 2017, succesorul său, Donald Trump, a introdus, din nou, interdicția.

Militarii transgender și organizațiile pentru apărarea drepturilor LGBT l-au acționat în judecată pe Trump.

În armata americană servesc circa 1,3 mln de oameni. Date statistice oficiale privind numărul militarilor transgeder nu au fost publicate. Potrivit Centrului de cercetare Rand Corporation, în 2016, aproximativ 2450 de soldați se identificau drept transgender.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: