Pescuit ilegal lângă Antonești. Circa 40 kg de pește au fost ridicate de polițiști (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

Pescuit ilegal lângă Antonești. Circa 40 kg de pește au fost ridicate de polițiști (VIDEO)

Deși pe întreg teritoriul Republicii Moldova s-a impus prohibiție la pescuit, mai multe persoane din localitățile de frontieră ignoră aceste restricții. În dimineața de 3 aprilie, polițiștii de frontieră au depistat doi bărbați în timp ce pescuiau ilegal într-un bazin acvatic aflat în proximitatea localității Antonești, Ștefan Vodă. Aceștia erau echipați cu o barcă gonflabilă cu motor și cu mai multe plase de pescuit.

În jurul orei 04:30, când patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Toceni se afla în misiune de seviciu, cu ajutorul mijlocului special de observare Phantom, a observat doi bărbați cu barca pe apele unui bazin acvatic, aflat la o distanță de aproximativ 500 metri de la frontiera de stat.

Polițiștii de frontieră au monitorizat o perioadă de timp direcția de deplasare a bărcii pentru a-i reține pe făptași odată ajunși la mal. Indivizii au observat, însă, că sunt supravegheați, au ajuns repede la mal, apoi au abandonat barca și au reușit să fugă de la fața locului, ascunzându-se în localitate.

În scurt timp, fiind mobilizată în acțiunea de urmărire și altă patrulă, polițiștii de frontieră au localizat direcția în care au fugit bărbații. Unul dintre aceștia a fost găsit pe o stradă din satul Antonești. Acesta are 36 de ani.

La fel, la circa 15 metri de la mal, a fost găsită și barca gonflabilă cu motor electric, care era camuflată prin vegetația abundentă din preajmă. În barca abandonată, polițiștii de frontieră au descoperit patru saci cu plase de monofilament, cu o lungime a câte 150 de metri fiecare, din care s-au scos aproximativ 40 kg de pește de diferite specii.

Despre cele depistate a fost sesizat Inspectoratul pentru Protecția Mediului, care a intervenit la fața locului în vederea documentării cazului. Peștele și plasele de pescuit au fost ridicate. Totodată, ambarcațiunea cu motor și generatorul au fost indisponibilizate la Sectorul Poliției de Frontieră Toceni, până la luarea unei decizii.

În continuare, polițistii de frontieră din Direcția regională SUD desfășoară acțiuni procesuale de documentare a cazului, în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere a persoanelor implicate.

***

Amintim că 1 aprilie și până pe 14 iunie este interzis pescuitutul în fluviul Nistru pe sectorul de la satul Naslavcea până la oraşul Camenca; în lacul de acumulare Dubăsari, în fluviul Nistru în sectoarele de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari până la satul Palanca (km 28) şi în braţul Turunciuc, precum și în lacul Cahul.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: