Peste 1,5 milioane de oameni au fugit din Ucraina în zece zile
Full Article 2 minutes read

Peste 1,5 milioane de oameni au fugit din Ucraina în zece zile

În ultimele 10 zile, peste 1,5 milioane de persoane au părăsit teritoriul Ucrainei. Datele au fost anunțate pe 6 martie, de înaltul comisar al ONU pentru refugiați Filippo Grandi.

„În 10 zile, peste 1,5 milioane de refugiați din Ucraina au trecut în țările vecine – cea mai rapidă criză a refugiaților din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial”, a scris Grandi, pe Twitter.

De menționat că potrivit datelor Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, în ultimele 12 ore peste 9 mii de locuitori ai Ucrainei au ajuns în țara noastră.

Președinta Maia Sandu, astăzi, a anunțat că din primele ore ale atacului militar asupra Ucrainei, peste 250 de mii de oameni au trecut frontiera moldo-ucraineană. „O bună parte dintre aceștia rămân în țara noastră”, a spus șefa statului.

Serviciul de frontieră polonez a raportat că de la începutul invaziei, în Polonia au intrat din Ucraina 922,4 mii de persoane.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: