Peste 1 milion de oameni au semnat o petiție pentru oprirea războiului din Ucraina
Full Article 2 minutes read

Peste 1 milion de oameni au semnat o petiție pentru oprirea războiului din Ucraina

Mai mult de 1 milion de oameni au semnat o petiție online, lansată de un activist rus, pentru oprirea războiului din Ucraina. 

În momentul publicării acestei știri, 1 mln 13 mii de oameni au semnat pentru încetarea focului în Ucraina. Autorul petiției este șeful organizației „Pentru drepturile omului” Lev Ponomarev.

Putin a emis ordinul privind începerea operațiunii militare în Ucraina, în pofida prețului groaznic pe care, cu siguranță, îl va plăti pentru acest război și Ucraina, și Rusia, în pofida tuturor vocilor rațiunii, care s-au făcut auzite în Rusia și în afara ei. Retorica oficială a Rusiei susține că scopul este „apărarea”, însă nu poți amăgi istoria”, se arată în textul petiției.

„Noi, adepții păcii, acționând pentru salvarea vieților cetățenilor Rusiei și Ucrainei, în scopul sistării începutului războiului și prevenirii extinderii acesteia la scără largă

– anunțăm despre formarea unei mișcări anti-război în Rusia și susținerea oricăror forme de protest pașnic;

– solicităm încetarea imediată a focului din partea Forțelor Armate ale Rusiei și retragerea imediată a trupelor rusești de pe teritoriul statului suveran Ucraina;

– calificăm drept infractori militari pe cei care au luat decizia privind începerea acțiunilor de luptă în estul Ucranei”, se mai arată în petiție.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: