Peste 25 de TIR-uri au revenit în Moldova din Ucraina. Se așteaptă încă 21
Full Article 2 minutes read

Peste 25 de TIR-uri au revenit în Moldova din Ucraina. Se așteaptă încă 21

La ziua de astăzi, 26 de TIR-uri au traversat punctul de trecere și se află pe teritoriul Republicii Moldova. La moment, la punctul de trecere rutier Otaci-Mohyliv-Podilskyi se află aproximativ 17 de TIR-uri într-o zonă de parcare, iar la punctul de trecere rutier Tudora-Starokazacie se află 4 unități de transport rutier internațional de marfă (TIR).

În urma coordonării acțiunilor Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ambasadei Republicii Moldova în Ucraina și Ambasadei Ucrainei în Moldova, reprezentanții autorităților vamale permit întoarcerea în țară a transportatorilor, cu unele excepții care necesită clarificări suplimentare la postul de control.

În vederea sporirii vitezei de procesare la punctul de trece a frontierei Mohyliv-Podilskyi, la Vinnița s-a deplasat un reprezentant al Serviciului Vamal al Ucrainei pentru soluționarea situațiilor particulare.

De menționat că astăzi, Agenția Națională Transport Auto a informat că, în rezultatul negocierilor purtate cu autoritățile Letoniei în contextul nivelului ridicat de alertă și acutizării grave a situației de securitate pe teritoriul Ucrainei, a fost permisă operatorilor de transport moldoveni tranzitarea teritoriului Letoniei fără autorizații pentru efectuarea transportului de mărfuri.

***

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM A cincea zi de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: