Peste 61 de mii de moldoveni care dețin arme s-au pomenit cu poliția la ușă. Ce s-a întâmplat?
Full Article 40 second read

Peste 61 de mii de moldoveni care dețin arme s-au pomenit cu poliția la ușă. Ce s-a întâmplat?

În țara noastră, în luna iunie 2022, erau înregistrate 61 436 de persoane în calitate de posesori de arme, cu acte în regulă. Acestea dețin în posesie 75 159 de arme letale și non-letale. Datele au fost comunicate de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne. 

Pentru verificarea condițiilor de păstrare, port și folosire a armelor din circuitul civil, Poliția a efectuat peste 62000 de controale la domiciliul posesorilor.

În rezultat au fost depistat mai multe încălcări, fiind înaintate 702 proceduri de retragere a dreptului special, temporar sau definitiv, posesorilor iresponsabili.

La fel, în procesul de control al circuitului armelor civile, polițiștii au depistat 33 de infracțiuni comise cu folosirea armelor și 64 de incidente cu acestea.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: