Peste 75% dintre lucrătorii medicali din Chișinău au fost imunizați împotriva coronavirusului
Full Article 2 minutes read

Peste 75% dintre lucrătorii medicali din Chișinău au fost imunizați împotriva coronavirusului

75,8% din angajații sistemului spitalicesc din mun. Chișinău au fost imunizați împotriva coronavirusului, iar toate dozele de vaccin destinate acestora au fost utilizate. Informația a fost prezentată de către Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, în cadrul ședinței din 5 aprilie a Primăriei Chișinău.

Din 12 martie a început vaccinarea lucrătorilor medicali din instituțiile medicale primare.

„Din cadrul instituțiilor medico-sanitare primare, inclusiv private, avem imunizați 82% din lucrătorii medicali”, a precizat Bucearschi.

Comprativ cu săptămâna precedentă, numărul de infectări cu COVID-19 înregistrate în mun. Chișinău a scăzut cu aproximativ 30%. Totodată, numărul persoanelor vindecate este în creștere cu circa 40%.

„Fiind o incidență foarte înaltă a cazurilor grave și foarte grave, avem o creștere a numărului deceselor din municipiu – 1439 la data de ieri”, a precizat șefa Direcției generale asistență socială și sănătate.

În spitalele municipale sunt circa 400 de locuri disponibile pentru pacienții infectați: din cele 1665 de locuri disponibile pentru internare și 200 de triaj, la ziua de ieri era internați 1263 de pacienți confirmați cu COVID-19. Dintre aceștia, 59 dintre pacienți sunt în stare foarte gravă, iar 558 în stare gravă. În spitalele municipale sunt internați 64 de pacienți din alte raioane.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: