„Peste noi nu se va mai trece”. Năstase cheamă bărbații să meargă pe 1 noiembrie la secțiile de votare pentru alegătorii transnistreni
Full Article 4 minutes read

„Peste noi nu se va mai trece”. Năstase cheamă bărbații să meargă pe 1 noiembrie la secțiile de votare pentru alegătorii transnistreni

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase a chemat toți bărbații din Republica Moldova să i se alăture pe 1 noiembrie și să se deplaseze la cele 42 de secții de votare deschise pentru alegătorii din stânga Nistrului, pentru a împiedica „fraudarea scrutinului”. Într-o adresare live pe Facebook, politicianul l-a acuzat pe Igor Dodon că ar pune la cale falsificarea alegerilor, fiind ajutat de ministrul de Interne, Pavel Voicu și autoritățile de la Tiraspol.

UPDATE (14:40) Vicepreședintele Platformei DA Alexandr Slusari a precizat pentru NM că Andrei Năstase se îndoiește că poliția va împiedica transportarea organizată a oamenilor cu autobuzele și din acest motiv cheamă cetățenii să ajute forțele de ordine: „Poliția trebuie să împiedice această încălcare a legii. Dar, probabil, Andrei Năstase nu prea are încredere în poliție, de aceea și a anunțat că vom ajuta forțele de ordine. Și veteranii au anunțat o inițiativă similară. Dacă poliția nu reacționează la timp, cetățenii au dreptul să lupte cu transportarea organizată a alegătorilor și vor împiedica acest lucru cum vor putea”.

Știrea inițială

„Platforma DA se organizează din acest moment pentru a apăra Republica Moldova cu propriile sale resurse umane de asaltul oligarhic care se pregătește deja. Deschidem liste de înscriere pentru toți bărbații în putere ai acestei țări care se simt în stare și sunt pregătiți să meargă alături de noi în zona celor 42 de secții de votare (…) ca să nu permitem fraudarea, transportul organizat al persoanelor din stânga Nistrului”, a declarat Andrei Năstase.

Politicianul a precizat că plecarea se va face organizat din fața sediului Platformei DA, situat în strada „31 august 1989” nr. 15, duminică, 1 noiembrie. Acesta a mai spus că primul nume înscris pe liste va fi numele său.

„Încă din noaptea de sîmbătă spre duminică voi fi alături de colegii mei și de toți bărbații adevărați ai acestei țări în zona de securitate, pentru a proteja votul în cele 42 de secții de votare. Peste noi, de această dată, nu se va mai trece”, a declarat Năstase.

Liderul Platformei DA susține că „operațiunea de fraudare” ar fi pusă la cale de Igor Dodon.

„Igor Dodon, alături de autoritățile separatiste de la Tiraspol pune la cale cea mai mare operațiune de fraudare a alegerilor organizată vreodată de la independența noastră națională. Miza este una uriașă și are legătură cu supraviețuirea acestui regim oligarhic preluat de acest președinte vasal al Moscovei de la Plahotniuc”, a declarat Andrei Năstase.

Mai mult, Andrei Năstase susține că polițiștii din subordinea MAI ar putea fi obligați să „tolereze fraudarea” alegerilor.

„Peste toate acestea adăugați faptul că, recent, șeful securității interne din cadrul Serviciul de Protecție și Pază de Stat, instituție subordonată lui Igor Dodon, a fost detașat în funcția de șef al Inspectoratului de Poliție Dubăsari, o instituție care urmează să asigure respectarea ordinii publice, securitatea secțiilor de votare și a buletinelor de vot din mai multe localități”, a mai spus Năstase.

Candidatul Platformei DA care luptă pentru funcția de președinte a adresat un mesaj către ministrul de Interne Pavel Voicu, ambasadorii europeni acreditați la Chișinău, Delegația UE la Chișinău și Ambasadele României și SUA să monitorizeze cu atenție desfășurarea scrutinului și să nu permită fraudarea rezultatului.

NM a solicitat un comentariu de la Ludmila Muntean, purtătoarea de cuvânt a candidatului Igor Dodon, însă deocamdată nu am primit un răspuns.

Tot astăzi, un grup de veterani ai războiului de la Nistru și-a manifestat susținerea pentru Andrei Năstase în cadrul alegerilor prezidențiale.

Precizăm că, pe 20 octombrie, Comisia Electorală Centrală a anunțat că se interzice ca alegătorii să fie transportați organizat la secțiile de votare pe 1 noiembrie.  Astfel, în ziua alegerilor între orele 07.00 şi 21.00, se va permite deplasarea pe teritoriul țării doar a autovehiculelor a căror capacitate nu este mai mare de 8 persoane și a autobuzelor și microbuzelor de cursă.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: