Pfizer/BioNTech au început testarea vaccinului anti-Covid pe copii cu vârste sub 12 ani
Full Article 2 minutes read

Pfizer/BioNTech au început testarea vaccinului anti-Covid pe copii cu vârste sub 12 ani

Compania americană Pfizer și partenerul său german BioNTech au început să testeze vaccinul lor anti-COVID19 pe copii cu vârste sub 12 ani, în speranța extinderii vaccinării la această grupă de vârstă până la începutul anului 2022, a declarat joi compania farmaceutică din SUA, relatează Reuters, citat de AGERPRES.

Primii voluntari din faza inițială a studiilor clinice au fost vaccinați miercuri, a declarat purtătoarea de cuvânt a Pfizer, Sharon Castillo.

Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost autorizat în Statele Unite la sfârșitul lunii decembrie pentru persoanele cu vârsta de 16 ani și peste. Aproape 66 milioane de doze de vaccin au fost administrate în Statele Unite până miercuri dimineață, potrivit datelor oferite de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Studiul pediatric, care va include și bebeluși de 6 luni, are loc după unul similar lansat de Moderna săptămâna trecută.

Numai vaccinul Pfizer/BioNTech este utilizat la copiii de 16 și 17 ani din Statele Unite. Vaccinul produs de Moderna a fost autorizat pentru persoanele cu vârsta de 18 ani și peste, și până acum niciun vaccin anti-COVID19 nu a primit undă verde pentru utilizare la copiii sub 16 ani.

Pfizer și BioNTech intenționează să testeze inițial siguranța vaccinului lor la trei dozaje diferite – 10, 20 și 30 micrograme – în studii clinice de fază I și II cu 144 de participanți.

Ele intenționează să extindă ulterior testarea la o etapă cu 4.500 de participanți în care vor analiza siguranța, tolerabilitatea și răspunsul imun generat de vaccin, probabil prin măsurarea nivelurilor de anticorpi la subiecții tineri.

Sharon Castillo a declarat că Pfizer și BioNTech speră să obțină date în urma studiilor clinice în doua jumătate a anului 2021.

Până acum, Pfizer a testat vaccinul la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Compania se așteaptă să aibă date în urma acestor studii în următoarele săptămâni, a mai spus Castillo.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: