Piețele din Chișinău revin la programul obșnuit, însă accesul copiiilor până la 7 ani va fi interzis
Full Article 2 minutes read

Piețele din Chișinău revin la programul obșnuit, însă accesul copiiilor până la 7 ani va fi interzis

Din 01 iulie 2020, piețele și centrele comerciale din municipiul Chișinău își vor relua programul obișnuit de muncă. Decizia a fost publicată de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, pe 30 iunie. Totuși, au fost impuse și unele restricții.

Astfel, de miercuri, centrele comerciale din municipiul Chișinău și unitățile comerciale specializate din cadrul acestora (cu excepția cinematografelor și centrelor de agrement amplasate în incinta acestora) vor activa cu program obișnuit, cu respectarea și monitorizarea strictă a prevederilor de prevenire ainfecției COVID-19. 

De asemenea, piețele din municipiul Chișinău vor activa, cu program stabilit, de la 5:00 până la 19:00, inclusiv în zilele de odihnă, cu interzicerea comerţului ambulant în preajma lor. Zilele de luni vor fi zile sanitare pentru toate piețele dinmunicipiul Chișinău, indiferent de forma de proprietate.

Specialiștii din medicină au dispus interzicerea accesului copiilor până la 7 ani în toate piețele din municipiul Chișinău. Administratorii piețelor vor asigura realizarea acestei prevederi prin controlul riguros la punctele de intrare.

În document se mai arată că, până la 15 iulie, se interzic următoarele activități:

– activitatea cluburilor de noapte și a discotecilor; 

scăldatul în lacurile cu plajă, inclusiv cele din zonele de agrement dinmunicipiul Chişinău;

aflarea în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.), în grupuri mai mari de 3 persoane;

aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 (șaizeci și trei) ani în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă;

– aflarea persoanelor pe terenuri de joacă, terenuri sportive și zone de agrement;

– activitatea centrelor de reabilitare / recuperare  balneosanatoria;

– activitatea procesului educațional;

– activitatea taberelor de odihnă și întremare a sănătății copiilor;

– organizarea și desfășurarea tuturor activităților / competițiilor municipale cu caracter cultural și sportiv. 

Documentul integral poate fi studiat AICI.

Măsurile au fost luate în temeiul Hotărârii Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică nr. 19 din 27 iunie. Potrivit celui mai recent bilanț publicat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, din 7 martie până în prezent, în municipiul Chișinău au fost înregistrate peste 5,2 mii de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19. Dintre pacienții infectați, 165 au decedat, iar circa 2,8 mii s-au însănătoșit. În prezent, se află sub monitorizarea medicilor 6280 de persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: