Pînzari rămâne în arest. Curtea de Apel a respins recursurile avocaților
Full Article 2 minutes read

Pînzari rămâne în arest. Curtea de Apel a respins recursurile avocaților

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP) și ministru al Apărării Alexandru Pînzari rămâne în arest. Informația a fost confirmată pentru NM de către procurorul Dumitru Răileanu, pe 9 august.

Curtea de Apel Chișinău a respins recursurile avocaților lui Pînzari în dosarul fostei Direcții nr. 5 a MAI, depuse împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Mai exact, anterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, prima instanță a dispus aplicarea măsurii arestului preventiv în privința acestui figurant, care la momentul comiterii faptei ocupa funcția de șefl al IGP al MAI.

Pînzari va rămâne în arest preventiv, pentru continuarea investigațiilor.

***

Alexandru Pînzari a fost reținut pe 30 iulie, după efectuarea unor percheziții în automobilul și domiciliul acestuia, de unde au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Alexandru Pînzari este bănuit că ar fi comis anumite fapte infracționale în perioada în care era șef al IGP.

Pe 7 iulie, Dorin Damir, fostul șef al Direcției Operațiuni Speciale nr. 5 și actual șef al IP Balți Valeriu Cojocaru, dar și fostul șef al secției nr.1 „K” a Direcției nr. 5, actual inspector din cadrul Poliției de Frontieră Ion Cojocaru, au fost plasați în arest pentru 30 de zile, în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 a MAI.

În cadrul unei conferințe de prese care s-a desfășurat pe 9 august, avocatul Ruslan Dodica a declarat că măsura arestului la domiciliu, în cazul ex-șefului IGP, Alexandru Pînzari, este cea mai potrivită care putea să fie privită de către instanța de judecată. Iar secretarul general al Partidului Democrat, Alexandru Jizdan, a declarat că arestul lui Alexandru Pînzari este o măsură excesivă și total neargumentată. Acesta a mai spus că în spatele acestor acțiuni există niște interese, dar a evitat să ofere detalii în acest sens.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: