„Plahotniuc plătea salarii în plic, Dodon – oficial”. Cum au reacționat deputații la majorarea salariului
Full Article 3 minutes read

„Plahotniuc plătea salarii în plic, Dodon – oficial”. Cum au reacționat deputații la majorarea salariului

Unii nici nu au observat majorarea, iar alții sunt gata să renunțe la aceasta. NM relatează cum au reacționat deputații la creșterea salariului de la 13 940 de lei la 18 122 lei și cine a „simțit” schimbarea. 

„Plahotniuc plătea salarii în plic, Dodon - oficial”. Cum au reacționat deputații la majorarea salariului

Deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a declarat că nu știe ce salariu are. Aceasta a precizat că, la fel ca și restul deputaților din formațiunea pe care o reprezintă, transferă în fiecare lună leafa în scopuri caritabile.

„Nu am văzut câți bani mi-au venit pe card”, a menționat Tauber. Potrivit acesteia, veniturile sale provin din proiectele în care este implicată.

„Plahotniuc plătea salarii în plic, Dodon - oficial”. Cum au reacționat deputații la majorarea salariului

Максим Андреев, NewsMaker

Deputatul Partidului Socialiștilor, Vlad Bătrîncea, a declarat că în luna ianuarie a primit același salariu ca de obicei, chiar puțin mai mic. Acesta susține că nu a știut nimic despre o eventuală majorare.

„Nu am încercat să cerem salarii mai mari pentru deputați. Nu este timpul potrivit pentru asta. Înțelegem care este reacția în societate”, a menționat Bătrîncea. De asemenea, acesta a anunțat că socialiștii intenționează să renunțe la premii.

Ulterior, în cadrul unui briefing, Bătrîncea a declarat că PSRM va propune excluderea deputaților din categoria bugetarilor pe care îi privește majorarea salariilor. „Numai deputații, pentru că sunt și alți angajați ai parlamentului”, a  adăugat Bătrîncea. Acesta a mai spus că, în ianuarie, a primit un salariu de 8 mii de lei, pentru că legislativul a fost în vacanță.

ciubuc

NewsMaker

Deputatul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Nicolae Ciubuc, a declarat că în ianuarie a primit un salariu mai mic decât în mod obișnuit și a demonstrat, în calitate de dovadă, o factură. Acesta a mai spus că a aflat din presă despre majorare și a adăugat că în noua lege a bugetului ar fi fost prevăzută o creștere a lefurilor bugetarilor, în categoria cărora au intrat și deputații.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, a declarat pentru NM că luna aceasta majorarea nu s-a făcut simțită pentru că, de fapt, deputații au lucrat doar două săptămâni. Acesta consideră că nu este corect ca unii bugetari să beneficieze de o creștere salarială cu 50 de lei, iar deputații de 4 mii. „Cum a spus cineva dintre colegii mei: Plahotniuc plătea deputaților salarii în plic, iar Dodon o face oficial”, a adăugat Litvinenco.

Amintim că despre majorarea salariilor deputaților au anunțat, în ajun, pe Facebook, mai mulți deputați din PAS. În data de 5 februarie, Sergiu Litvinenco a notat că propunerea de creștere a valorii de referință a salariului de funcție a deputaților de la 1.000 lei la 1.300 lei a venit din partea deputatului PDM, Vladimir Cebotari. 

La rândul său, Cebotari declarat, într-un comentariu pentru  TV8 că inițiativa a avut drept scop corectarea unei erori din cauza căreia lefurile pe care le primesc angajații legislativului, deputații și angajații secretariatului parlamentului, erau disproporționate.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: