Planeta ajunge astăzi la un număr istoric de locuitori: 8 miliarde. La ce oră se va înregistra apogeul
Full Article 2 minutes read

Planeta ajunge astăzi la un număr istoric de locuitori: 8 miliarde. La ce oră se va înregistra apogeul

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, astăzi – la ora 9, populaţia umană a planetei va ajunge la 8 miliarde. În timp ce populaţia globală a avut nevoie de 12 ani pentru a creşte de la 7 la 8 miliarde, va dura aproximativ 15 ani, adică până în 2037, pentru ca populaţia planetei să atingă numărul de 9 miliarde, scrie Mediafax.ro

Sursa menționează că rata de creştere generală a populaţiei globale încetineşte din cauza creşterii nivelului de educaţie sexuală, a confortului, a individualismului, a emancipării faţă de tradiţii şi a nivelului de trai.

Ţările cu cel mai ridicat nivel de fertilitate tind să fie cele cu cel mai mic venit pe cap de locuitor. Prin urmare, creşterea populaţiei globale a devenit, de-a lungul timpului, din ce în ce mai concentrată printre cele mai sărace ţări ale lumii, majoritatea fiind în Africa sub-sahariană.

Populaţia a atins 2 miliarde în 1927, 3 miliarde – în 1960, iar 4 miliarde – în 1974. Populaţia a ajuns la 5 miliarde în 1987. În cele din urmă, populaţia a atins 6 miliarde de locuitori în 1999, după un mileniu plin de războaie, perioade de foamete şi pandemii.

Populația a adăugat cel mai recent miliard încă de la primul mandat al preşedintelui american Barack Obama, precum şi de la răspândirea reţelelor de socializare şi a telefoanelor inteligente la nivel global. La doar câţiva ani după ce populaţia umană a atins şapte miliarde de locuitori, acum va fi atins numărul de 8 miliarde, la doi ani după izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Populaţia umană va creşte la 9 miliarde de locuitori în 2037 sau în 2038. În 2055, populaţia umană va creşte la 10 miliarde, comunică sursa.

În 2088, populaţia va ajunge la 11 miliarde. După 2100, populaţia va începe să scadă la nivel global din cauza scăderii ratei natalităţii, precizează sursa.

„Pentru prima oară după 2000 ani, populaţia Indiei o va depăşi pe cea a Chinei. Efectele exacte asupra vieţii sunt încă oarecum de stabilit”, spune Patrick Gerland, care supraveghează estimările populaţiei pentru Departamentul pentru Afaceri Economice şi Sociale al Naţiunilor Unite.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: