Platforma DA a primit un avertisment din partea CEC. Ce a încălcat
Full Article 2 minutes read

Platforma DA a primit un avertisment din partea CEC. Ce a încălcat

Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de rapoartele și informațiile privind finanțarea campaniei electorale a alegerilor locale noi din 16 octombrie 2022, prezentate de către concurenții electorali. Comisia anunță că Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” a încălcat modul de susținere financiară în campania electorală.

Reprezentanții CEC declară că partidul a pregătit materiale promoționale și a început campania înainte de termenul stabilit de lege. Astfel, partidul a fost sancționat sub formă de avertisment.

Formațiunea a fost obligată să prezinte, până la 28 septembrie curent, ora 17:00, raportul privind finanțarea campaniei electorale pentru perioada 17 – 23 septembrie 2022 sau informația privind nedeschiderea contului bancar și desfășurarea activităților de campanie ce nu implică cheltuieli financiare.

În același termen, concurentul electoral urmează să prezinte considerentele eludării metodei de bază a finanțării campaniei electorale și documentele primare care confirmă tranzacția de donație, dar și formula aplicată de concurent la evaluarea bunurilor donate.

CEC menționează că toți concurenții electorali au obligația legală de a informa despre deschiderea contului bancar cu mențiunea „Fond electoral”, în termen 3 zile după înregistrarea în cursa electorală.

„Concurentul electoral care nu-şi deschide un cont la bancă cu menţiunea „Fond electoral” informează despre aceasta CEC şi desfăşoară doar activităţi de campanie sau promovare electorală ce nu implică cheltuieli financiare”, susține Comisia.

De menționat că pentru alegerile locale noi pentru funcția de primar planificate pe 16 octombrie curent au fost înregistrați 6 concurenți electorali.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: