Platforma DA e mai bună? Aleși locali de la 4 partide vor candida la alegeri pe lista formațiunii conduse de Plîngău
Full Article 3 minutes read

Platforma DA e mai bună? Aleși locali de la 4 partide vor candida la alegeri pe lista formațiunii conduse de Plîngău

Mai mulți aleși locali de la Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), ”Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” (CUB) și Partidul Social Democrat European (PSDE) din Anenii Noi au decis că vor candida la alegerile locale din 5 noiembrie pe listele Platformei DA. Aceștia se declară dezamăgiți de acțiunile politice manifestate de reprezentanții puterii locale. 

Aleșii locali din raionul Anenii Noi spun că sunt îngrijorați de posibilitatea revenirii la putere a grupărilor criminale și a partidelor pro-ruse.

„În calitate de aleși locali din raionul Anenii Noi cu viziuni europene și care suntem în opoziție față de actuala coaliție monstruoasă la nivel raional formată din exponenții PAS, PSRM și Șor, analizând acțiunile și inacțiunile partidului de guvernământ suntem îngrijorați de posibilitatea revenirii la putere a grupărilor criminale și a partidelor pro-ruse, lucru care va opri procesul de integrare în Uniunea Europeană. Pentru a nu admite acest lucru e nevoie de consolidare a dreptei europene”, se arată în declarația semnată de aleșii locali.

Totodată, aceștia și-au exprimat îngrijorarea față de situația social-economică din Republica Moldova

„Ne exprimăm îngrijorarea față de degradarea practicilor și acțiunilor politice manifestate prin corupere a reprezentanților puterii locale de către grupurile oligarhice, cât și de abuzurile unor reprezentanți ai guvernării în raport cu aleșii locali. Odată cu apropierea alegerilor locale, unii reprezentanți ai guvernării actuale tot mai mult recurg la acțiuni care contravin principiilor autonomiei locale și descentralizării administrative. Printre acestea se numără presiuni asupra candidaților din alte partide proeuropene să adere la PAS, iar în caz contrar localitățile respective sunt lipsite de finanțare a proiectelor investiționale, precum și eliminarea din alegeri prin intermediul ANI și altor instituții. Scopul acestor acțiuni este să nu admită apariția unei alternative și consolidarea forțelor proeuropene”, se mai arată în declarație.

Astfel, aleșii locali din raionul Anenii Noi au decis că vor candida la alegerile locale din 5 noiembrie pe listele Platformei DA.

„Platforma DA este un partid cu tradiție de luptă împotriva nedreptății, cu o reputație bună, pro-european, care pledează cu adevărat pentru consolidarea autonomiei locale și descentralizarea reală administrativă, financiară, politică. Pe această cale invităm aleșii locali din raionul Anenii Noi să adere la grupul nostru de inițiativă. Îndemnăm aleșii locali din toată țara să ne urmeze exemplul și să pășească pe calea consolidării unei alternative viabile proeuropene”, se menționează în declarație.

Platforma DA e mai bună? Aleși locali de la 4 partide vor candida la alegeri pe lista formațiunii conduse de Plîngău

Platforma DA


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: