Platforma DA pregătește un demers către Procuratura Generală privind începerea urmăririi penale împotriva lui Igor Dodon
Full Article 2 minutes read

Platforma DA pregătește un demers către Procuratura Generală privind începerea urmăririi penale împotriva lui Igor Dodon

Platforma Demnitate și Adevăr a pregătit un denunț în care solicită procurorului general Alexandru Stoianoglo începerea urmăririi penale „a președintelui Dodon sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de corupție și îmbogățire ilicită”. Anunțul a fost făcut ieri, 16 ianuarie, pe pagina de Facebook a lui Andrei Năstase.

„Denunțul va putea fi semnat de oricine la sediul Platformei Demnitate și Adevăr din str.31 August 1989, nr.15, începând cu ora 10 a zilei de 17 ianuarie.”, se anunță în mesajul lui Năstase.

De asemenea, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari a declarat ieri, 16 ianurie, în platoul emisiunii „Politica” de la TV8 că după publicarea investigației Ziarului de Gardă privind călătoriile lui Dodon, procurorul general ar trebuie să înceapă o anchetă.

„Nu văd nici o diferență între Igor Dodon și Sternioală (fostul judecător al Curții Supreme de Justiție) și Druță (fostul șef al Curții Supreme de Justiție), care sunt acuzați acum de îmbogățire ilicită. Ar fi normal ca după publicarea acestei investigații, procurorul general sau unul dintre procurori să ia măsuri și să înceapă un dosar penal”, a spus Slusari.

Amintim că ieri, 16 ianuarie, Ziarul de Gardă a publicat o investigație, care relevă că în ultimii 10 ani familia Dodon a beneficiat de mai multe vacanțe în locații precum Maldive, insulele Seychelles sau Dubai. Mai mult, potrivit ZdG, unele dintre aceste vacanțe au fost petrecute în „stațiuni sau hoteluri de lux”.

Într-un răspuns adresat ZdG, instituția prezindețială a scris că „familia președintelui Republicii Moldova a avut vacanțe nu doar în ultimii 10 ani, dar chiar în ultimii 20. O parte din aceste vacanțe au fost achitate din veniturile legale obținute de familia prezidențială, iar altele nu au presupus costuri pentru că s-au desfășurat la invitația unor rude sau prieteni apropiați, care și-au asumat chestiunile logistice”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: