„Vrem ca oamenii să nu mai voteze cu inima”. Platon a povestit cum a ajuns să îl reprezinte pe Valico la dezbaterile electorale (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

„Vrem ca oamenii să nu mai voteze cu inima”. Platon a povestit cum a ajuns să îl reprezinte pe Valico la dezbaterile electorale (VIDEO)

În cadrul dezbaterilor electorale, care s-au desfășurat în seara de 29 iunie la postul de televiziune Pro TV Chișinău, omul de afaceri Veaceslav Platon a explicat cum a ajuns să îl reprezinte pe candidatul independent Veaceslav Valico. Acesta a menționat că, anterior, Valico l-a susținut pe ex-liderul Partidului Democrat (PDM) Vladimir Plahotniuc, însă a precizat că „oamenii mai greșesc”.

Platon a răspuns la întrebarea NM despre scopurile pe care le urmărește, participând la dezbaterile electorale. „Noi avem o poziție civică activă. Vrem ca oamenii să nu mai voteze cu inima. Pledăm pentru ca oamenii să analizeze pentru cine votează, cu cine au de-a face și dacă pot acei oameni să le facă viața mai bună”, a răspuns Platon.

Omul de afaceri a răspuns în limba rusă și a avut nevoie de traducător pentru a înțelege întrebările. Acesta a recunoscut că, în trecut, Valico l-a susținut pe Plahotniuc.

„Din păcate, Veaceslav Valico a greșit nu o singură dată. În campania prezidențială a susținut-o pe Maia Sandu. Nici asta nu este un fapt îmbucurător, însă oamenii mai greșesc”, a adăugat Platon.

La dezbaterile din 29 iunie au participat și candidatul Partidului Oamenilor Muncii, Igor Cujbă, candidata Partidului „Noua Opțiune Istorică” Svetlana Chesari și liderul Partidului Schimbării, Ștefan Gligor.

Igor Cujbă a fost întrebat din ce bani trăiește, dacă în declarațiile de venit a indicat că este șomer. Acesta a răspuns că a lucrat mulți ani în SUA, în calitate de lemnar. „Trăiesc din banii pe care i-am câștigat în afara țării, unde am lucrat timp de 25 de ani. Am informații despre transferurile bancare pe care le-am făcut în ultimii doi ani. Nu am completat declarația de venit, întrucât am obținut banii în afara țării. De asemenea, legea îmi permite să nu o completez acum, sunt obligat să o fac după alegeri”, a răspuns acesta.

Ștefan Gligor a răspuns la întrebarea despre manifestul de pe site-ul Partidului Schimbării, în care se propune ca partidele care nu au membri activi, nu au programe și nici activitate publică să fie eliminate, „chiar dacă periodic sunt scoase la vânzare”. Acesta a răspuns că deține informații despre mai multe formațiuni care ar fi fost vândute, însă probele trebuie prezentate de Procuratură „care, în Moldova, lipsește”.

Svetlana Chesari a fost întrebată despre dosarul penal inițiat în 2017, în care este vizată ea și soțul său, pentru delapidarea fondurilor europene la Criuleni. Chesari a răspuns că dosarul este fabricat la comandă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: