Pliante cu fotografia trucată a Maiei Sandu, distribuite în Chișinău, înainte de protestul Partidului „ȘOR”. Reacția PAS
Full Article 3 minutes read

Pliante cu fotografia trucată a Maiei Sandu, distribuite în Chișinău, înainte de protestul Partidului „ȘOR”. Reacția PAS

Mai mulți locuitori ai capitalei au primit acasă în poștă pliante cu o poză trucată a Maiei Sandu și cu îndemnul de a participa pe 18 septembrie la un protest anunțat de deputatul fugar Ilan Șor. Despre aceasta a scris jurnalistul Dumitru Ciorici. Deputatul PAS, Dumitru Alaiba a confirmat această informație, calificând-o drept „porcărie” care are scopul de a panica oamenii.

Glumițe cu tentă clară sovietico-rusească, probabil produse de vreun șovin a-la „russkii mir”. Corectați-mă, dar cineva care știe Moldova de azi mai bine (nu Moldova de 30 de ani în urmă), ar produce alt fel de metafore și acrobații artistice decât „Buket Moldavii”. Pancart produs sub coordonarea vreunui subsol din Moscova”, a scris Alaiba în descrierea imaginii.

Pliante cu fotografia trucată a Maiei Sandu, distribuite în Chișinău, înainte de protestul Partidului „ȘOR”. Reacția PAS

Telegram/Dumitru Ciorici

Și Radu Marian, deputat PAS, a venit cu o reacție la agest gest și a afirmat că este un semn de disperare profundă „a fugarilor”,.

Acești penali fricoși știu că în curând vor fi aduși în fața justiției și încearcă să destabilizeze situația din țară. Nu le reușește și nu le va reuși”, a continuat Marian.

În altă ordine de idei, Dumitru Alaiba a spus că în timp ce autoritățile se pregătesc de o „iarnă posibil grea”,  „hoții se roagă” să avem o iarnă cât mai friguroasă cu prețuri cât mai mari și cu deficit de energie cât mai mare.

Ei deja încearcă să sperie oamenii chiar dacă afară sunt +20 grade. Sadic.  Cu cât mai nepregătiți vom fi, cu cât mai frig va fi la iarnă, cu atât mai probabil este Rusia să ne deconecteze gazul pe motive inventate. Temperatura aerului nu o putem influența. Putem influența doar nivelul de pregătire. Aici ne concentrăm noi.  Iar hoții și antenele lor activiste – să se zbată în convulsii mai departe”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, aflat în arest la domiciliu, a declarat pentru un post TV, afiliat Partidului „ȘOR” că oamenii trebuie să iasă la proteste, indiferent cine le oragnizează, însă a atenționat că ele trebuie să fie pașnice.

Amintim că Ilan Șor, care este departe de justiția moldovenească, pe malul Mării Mediterane, într-o vilă exclusivistă și somptuoasă, îndeamnă toate forțele de opoziție din Republica Moldova să se unească și să protesteze împotriva guvernării PAS, fără drapele de partid.

De menționat că în ultima perioadă, în special de când a fost reținută deputata „ȘOR”, Marina Tauber, simpatizanții formațiunii protestează aproape zilnic în fața Președinției, Guvernului, dar și Procuraturii, cerând demisia guvernării.

Șefa statului a declarat recent într-o emisiune telelvizată că „partidul Şor încearcă acum să vândă Moscovei ideea că ei vor putea destabiliza situația din Moldova, că sunt proruşi și că trebuie să li se dea atenție”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: