Plîngău anunță că formațiunea își va retrage susținerea politică pentru doi consilieri ai Platformei DA
Full Article 2 minutes read

Plîngău anunță că formațiunea își va retrage susținerea politică pentru doi consilieri ai Platformei DA

Președinte interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, anunță că va solicita convocarea urgentă a Consiliului Național Politic pentru a pune în discuție retragerea sprijinului politic a consilierilor municipali din partea Platformei DA, responsabili de domeniul funciar. Anunțul vine după ce consilierii municipali din Platforma DA, împreună cu cei din PSRM, au votat înstrăinarea unui teren de 1,3 hectare din fața magazinului universal „UNIC”. Acesta a fost vândut la un preț mai mic, decât ar valora. 

„Decizia de ieri, din cadrul CMC, a fost neînțeleasă de mine și de foarte mulți colegi de partid nu doar din Chișinău, dar și din raioanele Republicii. Această decizie nu a fost consultată cu forurile statutare ale partidului și după mine, nu reprezintă voința sau poziția întregului partid”, spune Plîngău.

Totodată, președintele interimar al partidului declară că „ar fi de bun simț dacă consilierii municipali responsabili de domeniul funciar și-ar depune mandatele de consilier”.

„În calitate de Președinte interimar al Platformei DA, voi solicita convocare urgentă a Consiliului Național Politic pentru a pune în discuție retragerea sprijinului politic a consilierilor municipali din partea Platformei DA, responsabili de domeniul funciar pentru prejudicii aduse imaginii partidului și pentru decizii unilaterale care nu au fost discutate la partid”, spune Plîngău.

El mai spune că partidul va avea de ales „dacă își dorește cu adevărat să dăm o șansă echipei sau să rămânem în stagnare”.

„Forurile statutare, cel mai probabil vor decide între demiterea mea sau demiterea unor consilieri municipali care au pierdut contactul cu valorile partidul”, a conchis Plîngău.

Din componența Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare din partea Platformei DA fac parte: Mandatii Aliona și Macovei Ion.

***

De menționat că un teren de 1,3 hectare din fața magazinului universal „UNIC” a fost vândut cu 2 691 792 de lei SA Magazinului Universal „UNIC”. Decizia a fost adoptată cu votul consilierilor municipali din Platforma DA și PSRM. De cealaltă parte, cei de la PAS a acuzat CMC că au înstrăinat terenul la un preț mult mai mic, decât ar valora. Totodată, aceștia au declarat că vor contesta decizia în instanță.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: