„Poate ne vom adresa în judecată și vom solicita sistarea arestării”. Alexandru Stoianoglo, despre reținerea lui Veaceslav Corcodel
Full Article 2 minutes read

„Poate ne vom adresa în judecată și vom solicita sistarea arestării”. Alexandru Stoianoglo, despre reținerea lui Veaceslav Corcodel

Procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a dezvăluit că Veaceslav Corcodel este funcționarul care ieri a fost reținut de către procurorii anticorupție. Mai mult, potrivit lui Stoianoglo, Procuratura Generală ar putea solicita în instanța de judecată ca Corcodel să fie eliberat din arest preventiv. Declarația a fost făcută astăzi, 19 decembrie, după ședința Consiliului Superior al Procurorilor.

„Am auzit că ieri a fost reținut domnul Veaceslav Corcodel și a fost emis un ordin de arestare. Azi de dimineață am discutat la procuratură. Clarificăm cât este de necesară arestarea lui. El este o persoană care mult timp a lucrat împreună cu instituțiile internaționale cu problemele ce țin de contrabanda cu țigări și avem nevoie de conlucrarea și în viitor cu dânsul, așa că o să vedem”, a declarat Stoianoglo.

Procurorul general a mai spus că nu el este cel care decide dacă Corcodel va fi sau nu va fi eliberat.

„Vom discuta și vom vedea. Poate ne vom adresa în judecată și vom solicita sistarea arestării, căci arestarea a fost făcută de CNA”, a mai declarat Stoianoglo.

Amintim că ieri, 18 decembrie, Procuratura Generală a anunțat despre reținerea unui fost șef din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al Ministerului Afacerilor Interne. Procurorii spun că acesta a fost implicat în diverse acțiuni ilegale, care au făcut posibile alte infracțiuni. Este vorba de deghizarea veniturilor pe care le-a obținut prin încălcarea legii în bunuri care creau impresia că erau obținute cu respectarea legii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: