Se prezentau drept angajați ai unor bănci și furau bani de pe carduri. Șase moldoveni au reușit să sustragă 500 000 lei
Full Article 1 minutes read

Se prezentau drept angajați ai unor bănci și furau bani de pe carduri. Șase moldoveni au reușit să sustragă 500 000 lei

Oamenii legii au deconspirat un grup criminal cercetat penal pentru 11 cazuri de escrocherie cu carduri bancare. Suspecții, 6 bărbați, cu vârstele cuprinse între 24 și 71 de ani, au reușit să sustragă 500.000 de lei, în urma activității lor frauduloase. Doi dintrei infractori au fost reținuți, iar ceilalți 4 au dați în căutare. Organele de drept continuă să investigheze cazul.

Suspecții, toți locuitori ai capitalei, contactau telefonic victimele, prezentându-se drept angajați ai băncii. Sub pretextul că cineva ar încerca să le acceseze cardul bancar, aceștia le propuneau oamenilor să securizeze cardul. Ei le solicitau datele și codurile confidențiale, după care le extrăgeau mijloacele bănești.

Prejudiciul cauzat de aceștia se ridică la 500.000 de lei.

Polițiștii au efectuat percheziții la domiciliile bărbaților, de unde au ridicat mai multe telefoane mobile, carduri bancare și alte acte ce le demonstrează complicitatea lor la comiterea infracțiunii.

Doi dintre suspecți au fost reținuți și plasați în arest pentru 30 de zile, iar patru dintre figuranți au fost anunțați în căutare de către organele de drept. Ei riscă închisoare de la 4 la 8 ani.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: