Poliția de Frontieră: Punctul de trecere a frontierei Cahul – Oancea își reia activitatea
Full Article 2 minutes read

Poliția de Frontieră: Punctul de trecere a frontierei Cahul – Oancea își reia activitatea

Punctul de trecere a frontierei Cahul – Oancea (rutier/internațional) își reia tivitatea, începând cu 16 noiembrie, ora 20.00, comunică Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal ale Republicii Moldova.

x

Astfel, va fi restabilit traficul prin punctul de trecere menționat atât pentru călători, cât și pentru transportatorii de mărfuri. Vor rămâne în vigoare însă măsurile de prevenire a COVID-19.

Potrivit Serviciului Vamal, la trecerea frontierei de stat se mențin un șir de restricții de circulație impuse în perioada de pandemie. În acest sens, se interzice intrarea pe teritoriul Republicii Moldova a străinilor și apatrizilor care vin din țările clasificate ca zonă roșie, excepții fac doar anumite categorii de persoane.

Totodată, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova și declară verbal că vin din țările clasificate ca zonă verde, nu vor completa Fișa epidemiologică și nu vor semna Declarația pe propria răspundere de respectare a regimului de autoizolare o perioadă de 14 zile. Dacă punctul de pornire este situat într-o țară clasificată ca zonă verde, iar în timpul călătoriei au fost tranzitate țările clasificate ca zonă roșie, persoana este calificată ca venită din zona roșie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: