Poliția de Frontieră, reacție la bărbatul care pretindea că este ucrainean pentru a fi primit în Moldova: „Ar putea prezenta pericol pentru securitatea națională”
Full Article 3 minutes read

Poliția de Frontieră, reacție la bărbatul care pretindea că este ucrainean pentru a fi primit în Moldova: „Ar putea prezenta pericol pentru securitatea națională”

Boris Teigherman ar putea prezenta pericol pentru securitatea națională. Totodată, acesta nu deține statutul de beneficiar de protecție temporară pe teritoriul țării noastre. Precizările au fost făcute, pentru NM, de purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră Raisa Novițchi. Teigherman este bărbatul care declara că este din Ucraina și a rămas blocat la Aeroportul Chișinău, timp de două zile. El spunea că de mai bine de un an ar locui în Moldova și a plecat recent în Israel, iar la întoarcere i s-ar fi refuzat intrarea în țară.

„Poliția de Frontieră precizează că majoritatea persoanelor care au primit refuz de intrare în Republica Moldova nu au întrunit condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, în sensul că nu și-au putut justifica scopul călătoriei în țara noastră. Conform procedurilor legale, toate persoanele neautorizate la intrarea în Moldova sunt returnate în statul de pornire”, a comunicat Novițchi, pentru NM.

Totodată, instituția de la frontieră a menționat că Teigherman este cetățean al Israelului.

„În cazul de refuz de intrare în R.Moldova pentru cetățeanul Israelului, informăm că acesta nu deține statutul de beneficiar de protecție temporară pe teritoriul țării noastre. Totodată urmare a schimbului de informații între autoritățile naționale de aplicare a legii persoana în cauză ar putea prezenta pericol pentru securitatea națională”, a mai spus purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră.

Reprezentanta instituției a menționat că în ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în Republica Moldova, pentru 37 de persoane s-a aplicat refuzul de autorizare a trecerii frontierei de stat.

***

Pe 11 mai un bărbat, care s-a prezentat drept Boris Teigherman, a expediat un mesaj în adresa redacției NewsMaker. El susținea că este din Ucraina și că recent a plecat într-o deplasare în Israel, cu scopul de a obține un nou pașaport. La întoarcere, polițiștii de frontieră de la Aeroport l-ar fi oprit și i-ar fi prezentat un act prin care i s-a refuzat intrarea în țară.

La toate întrebările mele către polițistul de frontieră despre motivele refuzului, niciun document sau argument nu mi-a fost prezentat. La afirmația mea că „în țară se află fiul meu minor, iar prin aceste acțiuni îi puneți în pericol viața și securitatea”, acesta nu a reacționat, a spus: Ok, o să anunțăm conducerea”. Însă. după cum înțelegeți, nimic nu a fost făcut. Mă aflu în zona de zbor deja a două zi, iar după cum mi-au spus vor să mă trimită înapoi în Israel. Iar la întrebările mele despre cum râmâne cu fiul meu, acestea râmân în continuare fără răspuns”, a spus acesta.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: