Poliția estimează numărul participanților la protestul lui Șor
Full Article 2 minutes read

Poliția estimează numărul participanților la protestul lui Șor

Poliția Republicii Moldova estimează că, aproximativ 6500 de cetățeni au participat la acțiunea de protest organizată astăzi, 18 septembrie, în centrul capitalei. Între timp, Partidul „ȘOR”, formațiunea politică care a organizat manifestația, spune că numărul acestora ar fi fost mult mai mare că s-ar ridica la 40 de mii.

„Politia a fost la datorie și a asigurat ordinea publică la acțiunea de protest din centrul capitalei la care au participat aproximativ 6500 de cetățeni. Menționăm că, organizatorii protestului au organizat transport cu o capacitate estimativă de 9,634 de cetățeni”, anunță poliția.

Oamenii legii anunță că, la protest, manifestanții au încercat să instaleze corturi pe partea carosabilă, însă, la solicitarea poliției, le-au transferat în scuarul parlamentului. Poliția anunță că a documentat un număr limitat de incidente minore și precizează că organizatorii protestului au colaborat cu organele de drept.

Între timp, Partidul „ȘOR” declară că la protest ar fi participat, de fapt, în jur aproximativ 40 de mii de persoane, iar alți circa 20 000 de persoane au fost împiedicate să ajungă la protestul organizat astăzi de Partidul „ȘOR”.

„O parte de ei au rămas fără transportul pe care l-au comandat din timp, după ce proprietarii au fost somați de reprezentanții PAS să anuleze cursele, iar mulți au fost opriți din drum de poliție și împiedicați să ajungă la Chișinău”, se arată în comunicatul emis de formațiunea politică.

Precizăm că Partidul „ȘOR” a organizat azi, 18 septembrie, un amplu protest în centrul capitalei. Simpatizanții și membrii formațiunii politice au pichetat Președinția și Parlamentul și au cerut organizarea alegerilor anticipate. Potrivit organizatorilor protestului, manifestațiile vor continua atâta timp cât revendicările vor fi ignorate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: