Poliția i-a găsit! Toți cei 14 cetățeni străini care au zburat cu moldoveanca infectată cu COVID-19 au fost localizați
Full Article 2 minutes read

Poliția i-a găsit! Toți cei 14 cetățeni străini care au zburat cu moldoveanca infectată cu COVID-19 au fost localizați

Ministerul Afacerilor Interne a reușit să îi identifice pe toți cei 14 cetățeni care au zburat sâmbătă în același avion cu moldoveanca infectată cu coronavirus de tip și nu puteau fi găsiți, pentru că au prezentat informații false în fișele epidemiologice. Informația a fost confirmată de către ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, într-o conferință de presă din 11 martie. Asta după ce, în ajun, autoritățile Republicii Moldova reușiseră să stabilească identitatea a numai 4 dintre pasageri. 

„Este vorba despre cetățeni străini. Au fost identificați. Identitatea a fost stabilită de către Ministerul Afacerilor Interne și a fost determinată inclusiv locația acestora”, a declarat ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății a mai spus că niciuna dintre persoanele care au zburat împreună cu moldoveanca de 48 de ani diagnosticată cu COVID-19 nu s-a infectat.

„Am avut două cazuri suspecte care nu s-au adeverit, de pe cursa Milano-Chișinău”, a  precizat ministrul.

Amintim că o moldoveancă de 48 de a ajuns sâmbătă, 7 martie, la Chișinău, cu o cursă Milano-Chișinău. Aceasta era în stare gravă și a fost diagnosticată cu COVID-19, fiind internată inițial în Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă”, iar ulterior, transferată la Spitalul Republican din capitală.

În data de 9 martie, ministrul Sănătății a anunțat că autoritățile din Republica Moldova nu au reușit să identifice 14 dintre persoanele care au zburat alături de moldoveanca infectată. Ulterior, Viorica Dumbrăveanu a precizat că au fost găsite patru dintre acestea, iar cei 10 necunoscuți sunt cetățeni italieni și români. Cei 14 au indicat informații neveridice în fișele epidemiologice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: