Poliția, între doi președinți. Felicitarea lui Igor Dodon și îndemnul Maiei Sandu la 30 de ani de la crearea Poliției
Full Article 2 minutes read

Poliția, între doi președinți. Felicitarea lui Igor Dodon și îndemnul Maiei Sandu la 30 de ani de la crearea Poliției

Cu ocazia împlinii a 30 de ani de la crearea oficială a Poliției Republicii Moldova, președintele ales al Republicii Moldova, dar și cel în exercițiu, au adresat mesaje de felicitare pentru oamenii legii. Dacă Igor Dodon le-a mulțumit polițiștilor pentru implicare în lupta cu pandemia, atunci Maia Sandu i-a îndemnat să fie curajoși și să-și asculte propria conștiință. 

Președintele în exercițiu Igor Dodon a mulțumit forțelor de ordine pentru munca depusă și devotament „chiar și în această perioadă complicată”.

„Criza epidemiologică s-a dovedit a fi o adevărată provocare pentru țara noastră. Or, anume Dumneavoastră, alături de alți eroi ai timpului, luptați în prima linie împotriva pandemiei, muncind neobosit. Mă bucur că ați realizat destoinic sarcinile ce V-au revenit și continuați s-o faceți cu aceeași abnegație. Aveți susținerea mea pentru a îndeplini pe mai departe, cu tenacitate și mândrie, atribuțiile de serviciu în interesul statului și în beneficiul oamenilor”, se arată în mesajul lui Igor Dodon.

Și președinta aleasă a țării a publicat un mesaj de felicitare. Aceasta le-a mulțumit „celor care își îndeplinesc misiunea cu demnitate și curaj”, însă a remarcat că unii politicieni utilizează poliția în scopuri personale.

„Unii politicieni văd în poliție doar un instrument de stors bani și o bâtă politică, folosită în interes personal, împotriva oamenilor și a țării. Vreau să vă asigur că timpul unor astfel de politicieni apune. Cetățenii vor o poliție în care să aibă încredere – sunt convinsă că și polițiștii își doresc acest lucru”, a scris Maia Sandu.

Președinta aleasă a dat asigurări că va contribui la „eliberarea poliției de interese politice și influențe criminale”: „Dragi polițiști, trăim vremuri grele din care vom ieși cu bine doar dacă fiecare își va îndeplini responsabilitățile cu devotament, în interesul cetățenilor. Contez pe voi, pe patriotismul și curajul vostru. Ascultându-ne propria conștiință, fiind alături de popor, vom reuși să schimbăm țara spre bine!”, se mai arată în mesaj.

***

Tot astăzi, în cadrul platformei online „Președintele Igor Dodon răspunde” a îndemnat-o pe Maia Sandu să nu blameze poliția în contextul protestelor din ultimele zile care se desfășoară în fața parlamentului. Mai mult, acesta a avertizat-o că, în curând, polițiștii „o vor apăra de protestatari”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: