Poliția și reprezentanții ANSA au verificat 906 localuri unde se desfășurau evenimente festive. Ce încălcări au fost depistate?
Full Article 2 minutes read

Poliția și reprezentanții ANSA au verificat 906 localuri unde se desfășurau evenimente festive. Ce încălcări au fost depistate?

Angajații Inspectoratului General al Poliției (IGP) în comun cu reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au desfășurat, în weekend, verificări în mai multe localuri, pentru a vedea cum sunt respectate măsurile privind prevenirea răspândirii infecției COVID-19. Potrivit unui comunicat publicat de poliție, au fost depistate 35 de încălcări.

Oamenii legii au monitorizat 906 unități de alimentație publică care prestează servicii festive (restaurante, săli de nunți, cafenele, etc.), constatându-se că în 83 dintre acestea se desfășurau evenimente festive.

În pofida recomandărilor date anterior de oamenii legii, au fost depistate 35 de încălcări:

– nu se efectua termometria și monitorizarea stării de sănătate a tuturor persoanelor implicate în organizarea și deservirea evenimentului;

– lipsa listelor de evidență epidemiologică a participanților la eveniment;

-administrația instituției de alimentație publică a admis la eveniment participarea invitaților care nu erau incluși în lista de evidență epidemiologică;

– depăşirea numărului de 6 persoane la o masă;

– nerespectarea distanţei de 1,5 metri între persoane și 2 metri între mese;

– desfăşurarea jocurilor distractive şi dansuri în cadrul evenimentului, etc.

Potrivit poliției, verificările au avut drept scop sensibilizarea și informarea deținătorilor de localuri de alimentație publică care prestează servicii pentru organizarea evenimentelor festive cu caracter unic, cu privire la restricțiile impuse de Comisia națională extraordinară de sănătate publică, modul de organizare a activității și neadmiterea încălcărilor sau cazurilor de nerespectare a restricțiilor de sănătate publică, obligatorii pentru persoanele fizice și juridice, indiferent de domeniul de activitate și forma juridică de organizare.

În acest context, Inspectoratul General al Poliției solicită repetat cetățenilor să țină cont de recomandările date de autorități și să respecte măsurile de sănătate publică privind prevenirea răspândirii infecției COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: