Polițist răpit la Camenca? Procuratura raionului Florești a anunțat inițiarea unui dosar penal
Full Article 2 minutes read

Polițist răpit la Camenca? Procuratura raionului Florești a anunțat inițiarea unui dosar penal

Procuratura raionului Florești a inițiat pe 7 octombrie o cauză penală pe faptul răpirii unei persoane și uzurpare de calități oficiale. Într-un comunicat de presă, reprezentanții instituției susțin că omul legii ar fi fost răpit de către „angajaţii structurilor de forţă ale autoproclamatei RMN”.

Cazul a avut loc în această dimineață, când un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești ar fi fost răpit din curtea casei, situată în orașul Camenca, regiunea transnistreană.

Potrivit soției acestuia, polițistul a fost sechestrat de câteva persoane care aveau cagule pe cap și haine care aveau inscripția așa-numitului minister al securității de la Tiraspol. Bărbatul ar fi fost urcat într-un automobil și dus într-o direcție necunoscută. În prezent sunt efectuate acţiuni de urmărire penală în scopul stabilirii complete şi obiective a circumstanţelor cazului cercetat şi tragerii la răspundere penală a persoanelor vinovate.

Și deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Chiril Moțpan a scris despre acest caz pe pagina sa de Facebook. Parlamentarul susține că a solicitat informații suplimentare de la șeful IP Florești Valeriu Șumila, în calitate de membru al Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, însă a fost refuzat.

„Am solicitat, telefonic, o informație amplă despre cazul răpirii ofițerului de poliție Andrei Amarfii, Șeful IP Florești, Valeriu Șumila a refuzat, spunându-mi să fac un demers oficial către IGP al MAI. Până la această oră, o informație de maximă imortanță, este dosită de publicul larg. În context, solicit în mod imperativ ministrului de Interne Pavel Voicu și directorului SIS, Alexandr Esaulenco, să informeze opinia publică cu privire la circumstanțele producerii acestei infracțiuni grave și măsurile intreprinse pentru eliberarea ofițerului răpit de structurile criminale de la Tiraspol”, a scris Moțpan.

Potrivit Procuraturii raionului Florești, pentru aceste acțiuni legislația Republicii Moldova prevede închisoare de până la 10 ani.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: