Polițiștii au aplicat 83 de amenzi timp de două zile, pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid
Full Article 2 minutes read

Polițiștii au aplicat 83 de amenzi timp de două zile, pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid

Oamenii legii au început să verifice minuțios dacă măsurile de răspândire a coronavirusului sunt respectate. În perioada 17 – 18 februarie 2021, au fost sancționate 83 de persoane fizice, anunță Ministerul Afacerilor Interne.

Polițiștii și carabinierii au verificat 755 de agenți economici, 272 unități de transport public, toate lăcașele de cult și locurile publice. Totodată, peste 3 mii de persoane aflate în regim de autoizolare au fost monitorizate și verificate la domiciliu.

Forțele de ordine au constatat 83 de contravenții pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice) și respectiv, 83 de persoane fizice au fost sancționate.

Totodată, angajații Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au documentat 11 contravenții cu privire la încălcări ale cetățenilor care au traversat frontierele de stat. În total, fiind constatate 94 de contravenții.

Amintim că starea de urgență în sănătate a fost prelungită până pe 15 aprilie. Astfel:

– activitatea centrelor comerciale a fost sistată în zilele de weekend;

– a fost restricționat  regimul de lucru al piețelor comerciale, care vor fi deschise doar în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu excepția piețelor agricole;

– a fost redus numărul admis de participanți la evenimentele festive în unitățile de alimentație publică, de la 50 de persoane la cel mult 20 de invitați;

– a fost interzisă în continuare activitatea cinematografelor, a cluburilor de noapte și discotecilor;

– este limitat și numărul de pasageri în transportul feroviar și rutier în trafic municipal, raional și interraional, la 50% din capacitatea de îmbarcare;

– agenții economici care activează în spații închise  sunt obligați să asigure aflarea concomitentă în interior a consumatorilor, în baza normativului 1 vizitator/4m2 de suprafață comercială liberă, suprafața disponibilă fără echipamente comerciale.

Nu în ultimul rând, cetățenii sunt obligați să poarte masca de protecție și să respecte toate recomandările autorităților, să nu încalce regimul de autoizolare dacă au avut contact cu persoane infectate, să apeleze la numărul 112 dacă au nevoie de ajutorul medicilor, polițiștilor sau salvatorilor și să se informeze doar din surse oficiale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: