„Polițiștii au început să facă glume „da de când țigăncile știu a citi””. INSP a inițiat o anchetă de serviciu într-un caz de discriminare
Full Article 2 minutes read

„Polițiștii au început să facă glume „da de când țigăncile știu a citi””. INSP a inițiat o anchetă de serviciu într-un caz de discriminare

Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) a inițiat o anchetă de serviciu, după ce o femeie a anunțat pe pagina sa de Facebook că a fost discriminată de către polițiștii de patrulare.

Din spusele femeii, totul s-a întâmplat în data de 20 iunie, în jurul orei 14:40. În timp ce se deplasa cu mașina în calitate de pasageră, pe traseul Chișinău-Orhei, mijlocul de transport a fost oprit de un echipaj de poliție.

„La rugămintea de a se legitima și a explica cu cât s-a mărit viteza, polițiștii au început să facă glume „da de când țigăncile știu a citi”. Sincer, mi s-a ridicat tot sîngele din vene în cap. Evident că nu am tăcut și a început o ceartă „de zile mari”, care a durat cam 2-3 min. După asta, au pornit mașina de patrulare, girofarul și au inclus microfonul cu cuvintele „țigancaaaaa””, a relatat femeia pe pagina sa de Facebook.

Reprezentanții INSP au anunțat pe 22 iunie că s-au autosesizat.

„Inspectoratul Național de Securitate Publică s-a autosesizat în baza unei declarații apărute pe o rețea de socializare, unde o doamnă acuză ofițerii de patrulare, precum că a fost discriminată în timpul documentării unei încălcări în traficul rutier, aceasta fiind pasageră. (…) Precizăm – instituția a inițiat în acest caz o anchetă de serviciul pentru a stabili toate circumstațele. Menționăm că securitatea în trafic este prioritatea INSP, iar toți participanții sunt egali în fața legii”, se arată în declarația instituției.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: