Polițiștii de frontieră, în frunte cu Rosian Vasiloi, s-au vaccinat cu doza booster anti-Covid
Full Article 2 minutes read

Polițiștii de frontieră, în frunte cu Rosian Vasiloi, s-au vaccinat cu doza booster anti-Covid

Polițiștii de frontieră care au finalizat schema primară de vaccinare anti-Covid, și-au administrat astăzi doza booster. S-a vaccinat și șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF)  Rosian Vasiloi, anunță IGPF, pe 29 noiembrie. 

„Pandemia ne-a epuizat pe toți, însă dorința de viață este mult mai puternică. De aceea vă îndemn să continuați lupta cu aceeași responsabilitate și grijă față de propria sănătate și a celor dragi. Vaccinați-vă și asigurați-vă un viitor fără virusul Covid-19! Astăzi, împreună cu alți colegi de la IGPF am administrat doza booster. Da, eu m-am imunizat și cred că anume vaccinul anti-Covid-19 este șansa reală de a reveni la viața normală. Mă simt bine!” a menționat șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi după procedura de imunizare cu doza booster de vaccin anti-Covid-19.

De menționat că până în prezent 78.38%  din numărul total de polițiști de frontieră sunt imunizați împotriva Covid-19 cu una sau două doze de vaccin, în dependență de serul administrat.

Amintim, că Ministerul Sănătății a dat undă verde vaccinării cu doza booster și în Republica Moldova. Astfel, începând de luni, 29 noiembrie persoanele care s-au vaccinat în țară sau peste hotare vor avea posibilitatea să își administreze doza suplimentară sau doza booster de vaccin împotriva COVID-19.

Ministerul Sănătății informează că doza suplimentară de vaccin împotriva COVID-19 reprezintă o doză adițională, administrată persoanelor sever imuno-compromise și care au un sistem imun slăbit și nu dezvoltă un răspuns imun suficient de puternic. Doza booster va fi administrată persoanelor din categoria menționată, cu vârsta de peste 18 ani, după 28 de zile de la administrarea dozei a doua de vaccin.

Administrarea celei de-a treia doză de vaccin se va efectua doar în baza recomandării medicului la care pacientul se află la evidență. Recomandarea medicală de administrare a dozei va fi anexată la consimțământ.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: