Polonia ar putea fi nevoită să părăsească Uniunea Europeană. Care este motivul
Full Article 1 minutes read

Polonia ar putea fi nevoită să părăsească Uniunea Europeană. Care este motivul

Polonia ar putea fi nevoită să părăsească Uniunea Europeană din cauza proiectului privind reforma justiției, care intră în contradicție cu jurisdicția europeană, informează BBC. Avertizarea vine din partea Curții Supreme a Poloniei.

„Contradicțiile dintre legislația poloneză și cea europeană vor conduce probabil la o intervenție din partea instituțiilor Uniunii Europene cu privire la încălcarea tratatelor UE, iar pe termen lung, la necesitatea de a părăsi Uniunea Europeana”, se arată într-o declarație a Curții Supreme.

Potrivit BBC, noile propuneri țin de faptul că judecătorii ar putea fi obligați să demisioneze dacă critică sau pun sub semnul întrebării reformele din justiție. De asemenea, magistrații ar putea fi demiși dacă vor contesta numirile făcute de Consiliul Național al Judecătorilor.

La rândul lor, judecătorii spun că noile propunerile amenință primatul dreptului european și ar putea fi o încercare de a bloca sistemul judiciar.

Menționăm că Polonia a fost deja adusă în fața Curții Europene de Justiție din cauza unor reforme mai vechi legate de judecători, pe care a fost obligată să le retragă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: