Pompierii au evitat un incendiu de proporții la Cahul (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Pompierii au evitat un incendiu de proporții la Cahul (VIDEO)

Pompierii din sudul țării au prevenit riscul unui incendiu de proporții la o întreprindere de producere a uleiului din municipiul Cahul. Incidentul a avut loc în seara de 11 februarie. La fața locului au intervenit șapte echipaje de pompieri.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 20:50. Potrivit unui comunicat de presă, în urma supraîncălzirii semințelor de floarea soarelui, s-a produs procesul de mocnire într-un rezervor de păstrare.

La fața locului au fost îndreptate 7 autospeciale de intervenție. Echipele de salvatori și pompieri au stabilit că procesul de mocnire a afectat semințele de floarea soarelui într-un rezervor cu volum de 7000 m3 cu înălțime circa 30 m.

În vederea prevenirii riscului de producere a incendiului, pompierii au efectuat lucrările de răcire a rezervorului de păstrare. De asemenea, ajutați de angajați, au evacuat 4500 m3 a produsului afectat din interiorul rezervorului.

Procesul de mocnire a fost localizat către ora 22:32.

Potrivit IGSU, în urma intervenției, circa 6000 m3 de produsul depozitat a fost afectat în urma procesului de mocnire. Datorită intervenției operative a pompierilor, s-a evitat riscul de producere a unui incendiu.

Angajații IGSU continuă să lucreze la fața locului pentru asigurarea securității antiincendiare și lichidarea consecințelor incidentului produs. Сauza și circumstanțele urmează a fi stabilite ulterior.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: