Pompierii au reușit să lichideze incendiul de pe strada Uzinelor. Ce a distrus focul 
Full Article 2 minutes read

Pompierii au reușit să lichideze incendiul de pe strada Uzinelor. Ce a distrus focul 

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență declară că pompierii, în comun cu angajații agentului economic și a celor din cadrul autorităților publice locale, au reușit lichidarea incendiului produs pe teritoriul uzinei de sortare a deșeurilor menajere de pe strada Uzinelor din capitală.

Se menționează că pe parcursul întregii nopți s-au efectuat lucrări de acoperire a suprafeței afectate cu un start de sol, dar și stingerea flăcărilor cu apă și spumogen.

În acțiunile de lichidare au fost implicați 57 de angajați ai IGSU cu 8 autospeciale de intervenție, dar și 24 de angajați din cadrul autorităților publice locale cu tehnica auxiliară în număr de 4 autocisterne, 13 autobasculante, 3 excavatoare și 2 buldozere.

Incendiului a fost lichidat în dimineața zilei de 10 octombrie, la ora 03:46.

Conform datelor IGSU, incendiul a distrus deșeurile pe o suprafață de 2250 m2, fiind afectate 3 remorci, cu deteriorarea parțială a carcaselor și copertinelor. Victime nu au fost raportate.

Cauza și circumstanțele izbucnirii incendiului urmează a fi stabilite.

***

Amintim că în dimineața zilei de 9 octombrie, pompierii au intervenit de urgență pe strada Uzinelor 209 din capitală. Ajunși la fața locului, pompierii au stabilit că focul a cuprins deșeurile din plastic, care sunt stocate și păstrate pe teritoriul unui depozit de reciclare. Suprafața de ardere este de circa 30 de ari.

Urmare a anunțului pompierilor despre incendiu, Primăria Chișinău a venit cu unele precizări – „gunoiștea nu este în gestiunea municipalității”, au menționat reprezentanții capitalei. „Poligonul este în proprietatea unui agent economic privat”, a declarat Primăria. Totuși, cei din urmă au menționat că responsabilii Primăriei sunt la fața locului.

Și Agenția de Mediu a venit cu o declarație ca urmare a incendiului. Se menționa că au fost luate probe din aerul atmosferic, iar după investigarea de laborator vor fi făcute publice rezultatele. Ce ține de cetățenii din preajma depozitului, aceștia trebuie „să-și păstreze calmul și să stea în adăposturi”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: