Pompierii moldoveni detașați în Grecia și-au încheiat activitatea și se întorc acasă
Full Article 2 minutes read

Pompierii moldoveni detașați în Grecia și-au încheiat activitatea și se întorc acasă

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) detașați în Grecia și-au încheiat activitatea. Pompierii moldoveni au stins incendii forestiere pe insula Evia, unde în comun cu colegii români au identificat focare de ardere, au lichidat incendii și au salvat animale.

Pe parcursul misiunii în statul elen angajații IGSU au stins peste 420 de focare de ardere în fondul forestier, au defrișat 22 de arbori, precum și au refulat peste 30000 l de apă. Toate acțiunile echipei s-au desfășurat pe o suprafață de 300 ha.

Salvatorii au fost coordonați de ofițerii eleni și au primit misiunile într-o bază operațională din regiunea Prokopion. Misiunea acestora s-a încheiat pe 15 august după ce au reușit să exercite toate acțiunile propuse. Coloana cu cei 25 de pompieri a plecat la drum. Cortegiul format din autospecialele de intervenție a Republicii Moldova și România au părăsit statul elen pentru a se întoarce acasă.

Aceștia urmează să ajungă în țară în primele zile ale acestei săptămâni.

Amintim că, timp de mai mult de o săptămână, mai multe zone din Grecia au fost mistuite de incendii de vegetație, cele mai grave din ultimele decenii. Guvernul elen a anunțat că va aloca 500 de milioane de euro pentru a acorda ajutor familiilor care și-au pierdut proprietățile sau afacerile. Cei care și-au pierdut casele vor primi până la  €150,000, în funcție de gradul în care au fost afectate.

Pentru fiecare proprietate distrusă complet, guvernul elen va aloca o plată în mărime de €20,000. Pentru proprietățile avariate, care însă pot fi reparate, va fi alocată suma de €12,000. Persoanele care au suferit pierderi minore pot solicita compensații de €8,000, scrie greekreporter.com.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: