Popescu și Nosatîi, la Paris: Ministerul Apărării moldovean își va intensifica dialogul cu cel al Franței
Full Article 50 second read

Popescu și Nosatîi, la Paris: Ministerul Apărării moldovean își va intensifica dialogul cu cel al Franței

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu, împreună cu ministrul Apărării Anatolie Nosatîi, a avut o întrevedere cu ministrul forțelor armate al Franței Sébastien Lecornu, la Paris. În cadrul discuției, potrivit lui Popescu, s-a discutat despre amplificarea cooperării bilaterale în domeniul apărării.

„Am efectuat un un schimb de opinii cu privire la provocările actuale de securitate regională generate de războiul injust al Rusiei împotriva Ucrainei și amenințările hibride generate de acesta”, comunică Popescu.

Tot el declară că s-a convenit de a amplifica dialogul între specialiștii ministerelor apărării ale ambelor state – „pentru a continua bunele discuții și a fortifica parteneriatul bilateral”.

Popescu mai precizează că a apreciat asistența oferită pentru consolidarea capacităților medicale și ale geniștilor Armatei Naționale și suportul anunțat în șase domenii de interes – logistică de apărare militară, mobilitate, comandă și control, apărare cibernetică, recunoaștere aeriană și comunicații tactice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: