Nicu Popescu a avut o discuție cu ambasadorul Ucrainei la Chișinău. Subiectele abordate
Full Article 1 minutes read

Nicu Popescu a avut o discuție cu ambasadorul Ucrainei la Chișinău. Subiectele abordate

Vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a continuat seria de discuții privind evoluțiile situației de securitate regională. Ministrul anunță că a avut o întrevedere cu ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko.

Popescu a reiterat că Republica Moldova se pronunță pentru discuții cuprinzătoare și incluzive cu privire la consolidarea securității europene – „care să ia în considerare respectarea intereselor și îngrijorărilor tuturor statelor vizate”, a precizat vicepremierul.

„Cu prilejul întrevederii am reiterat sprijinul Republicii Moldova pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul frontierelor sale recunoscute internațional”, se arată în declarația lui Popescu.

De asemenea, ministrul a spus că a convenit intensificarea cooperării pe subiectele prioritare de pe agenda bilaterală.

Despre situația securității în contextul ultimelor evoluții din regiune, la data de 10 ianuarie curent, Nicu Popescu a avut și o discuție telefonică cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Șeful diplomației moldovenești a menționat că Republica Moldova sprijină necesitatea dialogului cu privire la securitatea europeană și pledează pentru desfășurarea acestuia „într-o atmosferă cât mai pașnică și constructivă”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: