Postul public de televiziune din Găgăuzia, despre difuzarea programelor unui post TV afiliat lui Șor, interzis de autorități: „Activăm conform legii”
Full Article 2 minutes read

Postul public de televiziune din Găgăuzia, despre difuzarea programelor unui post TV afiliat lui Șor, interzis de autorități: „Activăm conform legii”

Compania Publică „Gagauziya Radio Televizionu” (GRT) activează „în strictă conformitate cu legislația care reglementează activitățile în domeniul mass-media audiovizuale”. Așa a comentat conducerea postului public de televiziune din Găgăuzia informația potrivit căreia GRT difuzează programele canalului Primul în Moldova, asociat fostului deputat fugar Ilan Șor, a cărui licență de emisie a fost suspendată și nu a mai fost prelungită.

„Tot conținutul de televiziune pe care GRT îl difuzează este produs de personalul editorial în mod independent sau în parteneriat cu alți jurnaliști independenți în temeiul legal. Această practică este folosită de postul TV de mulți ani pentru a oferi conținut de cea mai înaltă calitate și divers în limbile de stat, găgăuză și rusă, așa cum prevede legea”, se arată într-un comunicat publicat pe 15 ianuarie pe site-ul GRT.

***

Televiziunea publică găgăuză GRT a început să difuzeze, din decembrie anul trecut, conținutul canalului Primul în Moldova, interzis în Moldova. Anterior, Consiliul Audiovizualului a declarat pentru NM că monitorizează conținutul postului TV. De menționat că, în ciuda faptului că GRT este considerat un canal TV regional, de fapt este arătat de cele mai mari rețele de comunicații din Moldova: Moldtelecom, StarNet TV și Orange.

Amintim că, în decembrie 2023, „Primul în Moldova” a fost scos din grila TV, iar pagina web a canalului TV – blocată, urmare a deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale. Ulterior, postul TV, afiliat oligarhului fugar Ilan Șor, a migrat pe frecvența canalului „ITV”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: